Ontdek of de OR iets voor jou is

Een korte en afwisselende cursus voor mensen die overwegen zich verkiesbaar te stellen voor de ondernemingsraad

Hoe kom je er achter of de OR iets voor jou is? Of jij geschikt bent voor de OR? Je hebt vast geen zin om de Wet op de ondernemingsraden te lezen. Of alle notulen van de OR.

Misschien heb je al met een OR-lid gesproken, maar twijfel je nog. Je bent niet de enige! We kennen heel wat medewerkers die erover denken in de OR te gaan zitten, zich verkiesbaar te stellen. Ze hebben nog wel veel vragen en twijfels. Niet alleen over wat een OR doet, maar ook of zij zelf wel geschikt zijn. Moet je veel weten en kunnen voordat je in de OR gaat?

We hebben en simpele en leuke manier voor je om erachter te komen of de OR iets voor jou is.

De e-cursus: Is de OR iets voor mij?

Als je meedoet aan deze e-cursus:

 • Weet je wat OR-lidmaatschap je op kan leveren

  Je zult misschien denken dat de OR je vooral veel gaat kosten. Zoals tijd en aandacht. Wij laten je zien dat OR-werk je ook heel wat oplevert. Daardoor kun je beter besluiten of het werk in de ondernemingsraad ook voor jou aantrekkelijk is

 • Ontdek je wat jou een geschikt OR-lid maakt

  Veel mensen die nadenken of ze in de OR willen, twijfelen over hun eigen capaciteiten. Hebben ze genoeg in hun mars om het OR-werk te kunnen doen? Om echt een bijdrage te leveren? Je ontdekt wat nodig is voor het werk in de ondernemingsraad. Zodat je zelf kan beslissen of je geschikt bent.

 • Leer je wat de rol is van de ondernemingsraad bij belangrijke beslissingen

  Natuurlijk leer je ook over de rol van de OR. Kan een directeur belangrijke beslissingen nemen zonder de OR? We laten zien wat de invloed is van de OR.

 • Weet je wat de waarde is van medezeggenschap

  Het is soms best lastig, zelfs voor OR-leden, te benoemen wat de waarde is van medezeggenschap. Wij leggen je helder uit wat de waarde is van medezeggenschap. Zodat je kunt bepalen of jij daar een bijdrage aan wilt leveren.

 • Heb je je een mening gevormd over de leuke en misschien ook lastige kanten van het ondernemingsraadswerk

  Je wilt een beslissing nemen of je je verkiesbaar wilt stellen voor de OR. Het is dan goed een afweging te maken tussen wat het OR-werk boeiend en leuk maakt en wat de lastige kanten van het OR-werk zijn.

 • Leer je op een afwisselende manier

  We hebben hard nagedacht over hoe we je kunnen helpen een goede beslissing te nemen. We hebben de e-cursus op een aantrekkelijke en afwisselende manier vormgegeven, zodat leren leuk en ter zake is.

 • Maak je de e-cursus in je eigen tempo, waar je maar wilt

  et grote voordeel van een online cursus is dat je zelf kunt bepalen wat je wanneer doet. Je kunt de e-cursus op je werk doen, maar ook thuis. Achter de PC, de laptop of op je tablet en zelfs smartphone.

  Het enige wat je nodig hebt zijn een internetverbinding en geluid.White-iPad-2

  Je kunt de e-cursus in een keer doen, maar ook iedere keer een stukje. Het hangt dus van jou af hoe je de e-cursus wilt volgen. Het goede nieuws is dat je onbeperkt toegang houdt tot de e-cursus. Dus als je na een maand denkt: hoe zat het alweer, kun je altijd terug naar de e-cursus.

Betrokken begeleiders

Wij zijn Anneke Dekkers en Erik van Triest. We begeleiden al meer dan 20 jaar ondernemingsraden. Wij hebben speciaal voor jou deze e-cursus ontwikkeld.

Wij vinden medezeggenschap belangrijk. Omdat we merken dat het echt beter gaat in organisaties als de OR stevig betrokken wordt bij belangrijke beslissingen. Beter voor de medewerkers en beter voor de organisatie.

Trouwens, OR-werk is ook heel interessant. Je leert er veel van: hoe je organisatie in elkaar zit, hoe besluiten genomen worden. Maar je leert ook persoonlijke vaardigheden als presenteren en onderhandelen.

Hoe zit de e-cursus in elkaar?

De e-cursus bestaat uit 9 stappen. De stappen bestaan uit videoblogs, animatie, presentatie en quizzen. Je ontvangt een logboek waarin je je antwoorden en inzichten op kunt schrijven. Na afloop van de cursus kun je een weloverwogen keuze maken of de OR iets voor jou is.

Wil je weten wat de OR jou te bieden heeft?

Je krijgt direct toegang tot:

 • De negen stappen van de e-cursus
 • Video en documentatie over bevoegdheden en positie positie van de ondernemingsraad
 • Video wat je persoonlijk kunt leren van het OR-lidmaatschap
 • Video over de waarde van de OR
 • Animatiefilm over wat een OR-lid doet
 • Quiz
 • 3 Videoblogs van Jolanda die overweegt zich verkiesbaar te stellen
 • Het antwoord of jij de geschikte kwaliteiten hebt voor de OR
 • Een logboek waarin je je inzichten kunt noteren

Interessant?

Koop de e-cursus door op onderstaande knop te klikken.

arrow
Direct toegang