Gefeliciteerd, je ondernemingsraad heeft er nieuwe OR-leden bij!

Nu is het jouw taak om de nieuwe OR-leden wegwijs te maken en in te werken. Zodat ze snel een goede bijdrage kunnen leveren. Dat is niet alleen belangrijk voor de nieuwe OR-leden zelf, maar ook voor de hele OR.

In de beginperiode komt heel veel op het nieuwe OR-lid af en vaak wordt het nieuwe OR-lid overweldigd door de informatie.

Veel nieuwe OR-leden houden dan ook in het begin hun mond, wachten af wat de anderen zeggen. Kijken de kat uit de boom. En dat kan best lang duren. Soms meer dan een jaar!

Natuurlijk wil je dat niet. Je wilt OR-leden die vanuit hun eigen deskundigheid en visie een bijdrage leveren.

Erik en Anneke

 

Wij, Anneke Dekkers en Erik van Triest kunnen je een handje helpen bij het inwerken van nieuwe OR-leden. We hebben namelijk gemerkt dat het inwerken altijd even makkelijk is. Bovendien tijdrovend.

We kunnen je helpen om te zorgen dat je nieuwe OR-lid snel een goede bijdrage levert. We doen dat op verschillende manieren:

  • We reiken je kennis aan over wat nieuwe OR-leden moeten leren en hoe dat het beste kan.
  • We geven je handvatten om een gericht inwerkplan te maken voor je nieuwe OR-leden
  • We hebben een e-learning, e-cursus ontwikkeld voor nieuwe OR-leden om hen snel kennis, inzichten en zelfvertrouwen te geven.

E-learning ‘Wat doet de OR?’

De e-cursus is erg behulpzaam bij het inwerken van nieuwe OR-leden. Aan de ene kant hoef jij niet zelf alle informatie aan te reiken. Aan de andere kant kunnen de nieuwe OR-leden zelf, in hun eigen tempo, op hun eigen manier leren.

Bekijk de trailer of ga direct naar de informatiepagina van de e-learning.

' Het gaat heel goed met de nieuwe OR-leden in de OR. Je kunt als buitenstaander niet meer zien wie nieuw is en wie niet. Jullie e-cursus heeft daar zeker aan bijgedragen.


De echt nieuwe leden hebben enthousiast en serieus de e-cursus gedaan. Ze vonden het fijn dat ze het in hun eigen tijd en tempo konden doen. Het heeft ze duidelijk gemaakt wat een OR-lid kan en mag en wat hun eigen kwaliteiten zijn. Gevolg is dat we direct aan de slag kunnen als OR en niet eerst mensen bij hoeven te praten. Iedereen doet volop mee.
Wel is het goed te realiseren dat een e-cursus niet voor ieder nieuw lid geschikt is. Zeker als ze al eerder in de OR hebben gezeten. Of al veel ervaring hebben met vakbondswerk. Ook houden sommigen er niet van achter de computer alleen opdrachten te maken.


Als we weer nieuwe OR-leden krijgen ga ik deze e-cursus zeker aanbieden! Het is een goed alternatief voor 'een dagje WOR'.
En de prijs is ook nog eens heel aantrekkelijk.'Anneke Mersmann, ambtelijk secretaris
Trajectum

Vraag de brochure aan en ontvang een extraatje

We hebben ook een uitgebreide brochure voor je klaar staan.

Ben je daarin geïnteresseerd? Vul dan even je naam en emailadres in en we sturen de brochure naar je toe.

Plus een extraatje: Het artikel Laat nieuwe OR-leden zich snel thuisvoelen. 8 tips voor het inwerken van nieuwe OR-leden, zoals geplaatst in OR Rendement. Je ontvangt het artikel als je je aangemeld hebt. Dus vul even je gegevens in.

We respecteren je privacy en zullen je gegevens nooit aan derden doorspelen. Ook zullen we je niet spammen. Daar hebben we zelf ook een hekel aan.

Ja, stuur mij de brochure en 8 tips
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.